eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Óriási veszélyt jelent a Fidesz Fico szerint

Szélsőségesen nacionalista pártnak nevezte a Fideszt a szlovák miniszterelnök egy rádióinterjúban.

Robert Fico elmondta: a magyar politikai élet szereplői közül nem Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hanem a szélsőségesen nacionalista Fidesszel van gondja.

A szlovák kormányfő a közszolgálati rádióban óriási és tényleges veszélyt jelentő pártnak nevezte a Fideszt.

"Ha a Fidesz a választáson győzni fog, és olyan politikába kezd, mint amilyent Szlovákia elleni és a szlovákiai magyar nemzetiségi kisebbséget érintő politikája jelez, az ebben a térségben igencsak nagy instabilitást okozhat" - fogalmazott a szlovák miniszterelnök.

Szavai szerint Robert Ficót nyugtalanítja, hogy "Orbán úr nyugodtan a Szlovák Köztársaság területére jön, például annak okán, hogy a Magyar Koalíció Pártjával ünnepeljen.

A kormányfő kijelentette: tekintettel a magyarországi viszonyokra, az ország belső problémáira és a Fidesz kiéleződött nacionalizmusa nyomán előállt körülményekre, megérti Gyurcsány Ferencet, amiért olyan tétován halogatja, hogy eleget tegyen az őt Szlovákiába invitáló hivatalos meghívásnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×