eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Medvegyev-Sólyom találkozó a finnugor kongresszuson

A gazdasági kapcsolatok élénküléséről beszélt az orosz és a magyar államfő a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban tartott kétoldalú találkozón. Dmitrij Medvegyev és Sólyom László nem sokkal a finnugor népek V. világkongresszusa előtt tárgyalt egymással.

Az orosz elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években egyre nagyobb mértékben növekszik a két ország közötti áruforgalom. A sárospataki könyvek visszaadását említve példaként kiemelte, hogy humán területen is fejlődnek a kapcsolatok.

Sólyom László az orosz elnök egyik közelmúltbeli beszédét nevezte figyelemre méltónak, amelyben Dmitrij Medvegyev a jogállamiság megerősítéséről és a környezetvédelmi célok fontosságáról beszélt.

A Finnugor Népek V. Világkongresszusán Észtország, Finnország, Magyarország és a vendéglátó Oroszország köztársasági elnökei csúcstalálkozót tartanak. Sólyom László magyar, Toomas Hendrik Ilves észt, Tarja Halonen finn és Dmitrij Medvegyev orosz államfő a közös egyeztetések mellett kétoldalú megbeszéléseken is részt vesz.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×