eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dühös kislányok tiltakoznak a magas benzinárak ellen

Transzparensekkel vonult az utcára két kislány az Egyesül Államokbeli Salt Lake Cityben, hogy így tiltakozzanak a magas üzemanyagárak ellen. A kis protestálóknál akkor telt be a pohár, amikor a drága benzin miatt ki kellett kapcsolni otthon a kábeltévét, így lemaradtak kedvenc műsoraikról.

Elege van a magas üzemanyagárakból a hétéves Pyper Vance-nek és nővérének, a kilencéves Sadie-nak. Ugyan sok évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy a testvérek a volán mögé ülhessenek, a négy dolláros gallononkénti ár, amit elkérnek a benzinért, már nekik is sok (egy gallon 3,7 liter).

Hogy a család ki tudja fizetni az üzemanyagot, kikapcsolták a kábeltévét - megfosztva ezzel a nővéreket kedvenc rajzfilmjeiktől és műsoraiktól.

Túl magasak az üzemanyagárak - mondta Sadie, hozzátéve: eldöntötte, hogy tiltakozik. Így a lányok transzparensekkel kezükben, jelszavakat skandálva vonultak végig Utah állam fővárosának, Salt Lake Citynek a belvárosában. "A mamám az összes pénzét benzinre költi!" - hirdette az egyik tiltakozó szöveg.

Ez nagyszerű! - mondta Hamid Tayeb, aki épp ebédszünetéről tért vissza a munkába, amikor találkozott a protestáló lányokkal. Azonban úgy vélte: szégyen, hogy a nővérek mutatnak példát a felnőtteknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×