eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Diplomáciai botrányt kavart az olasz macsó

A Média Markt már többször keltett meglepetést szokatlan reklámjaival, ezúttal azonban diplomáciai súrlódást okozott Berlin és Róma között. Egy erősen olasz akcentussal beszélő német színész úgy kínálja a Média Markt áruit, hogy közben azt sugallja, mintha az olaszok tolvajok, csalók és nőcsábászok lennének.

Toni, az olasz ezúttal a jelek szerint túllőtt a célon, ugyanis a Media Markt számára készült tévéreklámban már nem a kedélyeskedő és szőke nők után forduló olaszokat utánozza, hanem kacsintással kisérve, de nyíltan úgy viselkedik az árucikkekkel tömött diszkontban, mintha valamennyi olaszban túltengene a férfi öntudat, és ereikben maffiavér csörgedezne.

A külföldön élő olaszok számára készült napilap, az Italiano címoldalán háborog az ízléstelen kliséken alapuló reklám miatt és a Média Markt bojkottálására szólítja fel honfitársait.

A Németországban élő több mint félmillió olasz különböző szervezetei máris tiltakoztak a reklámfelügyelő hatóságnál, az Olasz Ipar- és Kereskedelmi Kamara berlini képviselete pedig - tiltakozásképpen - szintén az üzletláncolattal való kapcsolat átmeneti megszüntetését javasolta.

Hivatalosan sem Berlinben, sem Rómában nem foglaltak állást a kérdésben, de nem zárható ki, hogy Berlusconi miniszterelnök kormánya Olaszországban is a Média Markt kínálatainak mellőzésére szólítja fel a vásárlókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×