eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Obama: "Várj egy percet, édes!"

Királycsináló lehet az egykori demokrata elnökjelölt, John Edwards, aki bejelentette, hogy Barack Obama, nem pedig Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatja a Demokrata Pártban. A színes bőrű szenátornak eközben magyarázkodnia kellett egy buta kijelentése miatt.

Az amerikai demokrata párti szavazók már választottak, és én is - jelentette be John Edwards Michiganben, ahol Barack Obama kampánykörútjának állomásán mondott beszédet. A politikus, aki egyszer már indult a Demokrata Párt színeiben az elnöki posztért, hozzátette: csak egyetlen ember tudja és érti, hogy most erős vezetésre van szükség, és egyetlen ember van, aki tudja a szívében, hogy egy Amerikát kell teremteni, nem kettőt - ez az ember pedig Barack Obama.

Elemzők szerint Edwards választása súlyosan károsíthatja a nagy riválist, Hillary Clintont, aki kedden fontos, de kis győzelmet aratott a nyugat-virginiai előválasztáson. Számítások szerint a volt first lady a delegátusok számában még így is hátrányban van, mivel ő 1718, míg Obama 1887 delegátus szavazatára számíthat a nyári, az elnökjelöltséget végérvényesen eldöntő demokrata pártkongresszuson.

Obama rossz szokása

Illinois szenátora azonban ahelyett, hogy politikustársa értékes támogatásáról szónokolna, magyarázkodásra kényszerül, mert édesnek nevezett egy michigani riporternőt.

Az eset akkor történt, amikor a szenátor egy autógyárat látogatott meg, és sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen. Peggy Agar újságíró még a hivatalos sajtóesemény előtt egy kérdést szegezett a szenátornak: hogyan akar segíteni az amerikai autóiparban dolgozóknak? Obama erre azt felelte: várj egy percet, édes, hamarosan tartunk egy sajtótájékoztatót.

Ez egy rossz szokásom, amit elkövettem már néhány emberrel. Ezzel nem lebecsülni akarom őket - magyarázkodott Obama, aki telefonos üzenettel kért bocsánatot a riporternőtől.

Az újságírónőt meglepte a bocsánatkérés, de ő inkább azzal törődik, hogy a politikus miért nem válaszolt a kérdésére.

Ez már a második eset volt, hogy a demokrata elnökjelöltségért küzdő szenátort ezen a szóhasználaton kapták: áprilisban Pennsylvaniában egy gyárban dolgozó nőt szintén édesnek nevezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×