eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kína műszereket és szerszámokat vár a mentéshez

A kínai kormány csütörtökön sürgős felhívást tett közzé szerszám- és más munkaeszközök adományozását kérve a földrengés sújtotta körzetben dolgozó mentőegységek számára. A vízgazdálkodási miniszter szerint a földrengés pusztítása nyomán árvíz-veszély alakulhat ki ott, ahol megsérültek vízierőművek, víztárolók és gátak biztonsági rendszerei.

Az ipari és tájékoztatási minisztérium internetes honlapján 31 különböző felszerelés listáját állította össze az egyszerű kalapácstól a daruig, de várnak gumicsónakokat és kereső műszereket is.
A kínai állami média szerint egyes mentőegységek nem rendelkeznek semmilyen eszközzel, hogy utat vágjanak maguknak a betontörmelékek között a túlélők felkutatására.

Komoly veszélybe került a földrengés sújtotta területeken a vízi létesítmények biztonsága is - jelentette ki csütörtökön Csen Lej (Chen Lei) kínai vízgazdálkodási miniszter.

A miniszter szerint a földrengés pusztítása nyomán árvíz-veszély alakulhat ki ott, ahol megsérültek vízierőművek, víztárolók és gátak biztonsági rendszerei.

A mentéssel kapcsolatos további hír, hogy Kína elfogadta egy japán szakértő egység közreműködését a földrengés sújtotta területeken - közölte csütörtökön a kínai külügyminisztérium szóvivője.

A hírt tokiói külügyi illetékesek is megerősítették. A tervek szerint mintegy 60 fős mentőalakulat indul a kínai Szecsuán tartományba, és jelenleg tanulmányozzák, hogy milyen módon juthatnak a lehető leggyorsabban a tragédia helyszínére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×