eur:
388.62
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tengerre néző sírhely jó pénzért

A montenegrói tengerpart egyik legszebb üdülővárosának temetőjében az idegenek számára 9600 euróba kerül egy tengerre néző sírhely. Ebben a mintegy 650 ezer lakosú fiatal köztársaságban jelentősen megdrágult az ingatlanok ára. A telkek és lakások, illetve a tengerparti házak értéke csak euró milliókban fejezhető ki.

A Szerbiától különvált, immár független Montenegró a külföldi újgazdagok beruházó helye lett. Főleg az orosz milliárdosok és tehetősebb polgárok vásárolnak házakat vagy telkeket a tengerpartján.

Félhivatalosan már az is kiderült, hogy ősszel valószínűleg orosz nyelvű tagozatokat indítanak több montenegrói általános iskolában, az orosz ugyanis ezen a vidéken fokozatosan szorítja háttérbe az angolt.

A délszláv válság idején Montenegró a csempészek és a feketézők eldorádója volt, a helyi, valamint az olasz és az albán maffia részvételével. Magát a montenegrói kormányfőt még ma is a cigarettacsempészet főnökének tekintik.

A telkek és a lakások árát csak euró milliókban lehet kifejezni, amit a 650 ezer lakosú, gazdasággal nem igen dicsekedhető köztársaság igyekszik is kihasználni.

Egy friss hír szerint Budvában, az egyik legszebb tengerparti városban meghatározták a temetkezési szolgáltatások díjszabását is. Akinek nem ez a város állandó tartózkodási helye, annak egy tengerre néző sírhely 9600 euróba kerül (2,5 millió forint), míg a helybélieknek 4800 euróba (1,25 millió forint). Ezért az összegért csupán elhantolják a halottat, és a sírt egy betonlappal fedik le.

A fizetést egyszerűsíti, hogy Montenegróban a hivatalos fizetőeszköz az euró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×