eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Putyin felesége Cherie Blair előtt vetkőzött

Vlagyimir Putyinnal vaddisznóra vadászott, a korábbi orosz elnök feleségével vásárolgatott, George Bush-nál vígjátékot nézett Cherie Blair, a volt brit miniszterelnök felesége - derül ki abból az új könyvből, ami kendőzetlenül tárja a nyilvánosság elé Tony Blair elnökségének részleteit.

A magam nevében szólva című könyvből kiderül, hogy Silvio Berlusconi második miniszterelnöksége alatt többször is próbálta meghívni a brit kormányfőt és feleségét, de Blairék rendre elutasították az invitálást. Aztán egyszer Tony úgy érezte, hogy a kapcsolatot fel kell használni arra, hogy London megkapja a három olasz NOB-tag támogatását a 2012-es olimpiáért folyó versenyben, ezért úgy döntöttek, hogy egy éjszakát Szardínián töltenek Berlusconi meghívására 2004 augusztusában.

Egy jachtra szállították a házaspárt, ahol - Cherie Blair leírása szerint - a kalózként kinéző Silvio Berlusconi fogadta őket. Az olasz politikus ugyanis tarka selyemkendőt viselt a fejére kötve.

Az orosz elnök is szívélyesen fogadta Tony Blairt, és 2002-ben vaddisznó-vadászatra is elhívta a brit kormányfőt és feleségét. "Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban mindig az volt az érzésem, hogy az egykori KGB-főnök továbbra is jelen van."

"Amikor a vacsorával végeztünk, Putyin felállt, és azt mondta: most pedig el akarlak vinni titeket vaddisznó-vadászatra. Este fél tizenegy körül lehetett. Kétségbeesés ült ki az arcomra. A vacsorához öltöztem, magas sarkú cipőt és estélyit viseltem. Kint fagypont alatti hőmérséklet volt. Tony adott egy kabátot, és azt mondta nekem: vedd fel ezt kislány, és fejezd be a panaszkodást. Putyin felesége, Ludmilla rám nézett, ő sem repesett a boldogságtól. Kint korom sötét volt. Nem tudtam semmit tenni az ellen, hogy a cipőm kopogjon a betonjárdán, miközben mindenki más lopakodott. Dermesztő volt" - írja Cherie Blair.

Putyin vezetésével egy remek búvóhelyet találtak, ahonnan ráláttak a vaddisznókra, és az akkori orosz elnök egy sötétben látó puskával állt készenlétben. A vadászat során csak egy vaddisznót ejtettek el.

Másnap piknikezni vitte a brit kormányfőt és feleségét az orosz házigazda. Cherie Blir szerint olyan hideg volt, hogy le kellett vennie kesztyűjét, hogy el tudja vágni a húst. Amikor viszont ezt megtette, a hideg miatt nem tudta azt mondani, hogy élvezi a kirándulást - tette hozzá.Az orosz elnök és felesége először 2003-ban utazott Nagy-Britanniába. Az Operába foglaltak számukra páholyt, azonban kiderült, hogy Ludmilla Putyin igazából vásárolni szeretne. Amikor elvitte az egyik elegáns butikba, Putyin felesége új erőre kapott. "Nem sokkal a megérkezésünk után ott állt alsóneműben a próbafülkében" - írja könyvében Cherie Blair.

Rendelkezésére bocsátotta a hitelkártyáját, és másnap egy óriási csomag érkezett az üzletből az orosz elnök feleségének.

Cherie Blair szerint Vlagyimir Putyin meglehetősen férfisoviniszta nézeteket vallott. Két alapszabálya volt: egy nőnek mindent el kell végeznie otthon, illetve sohasem szabad dicsérni egy nőt, mert csak elkényezteti.

A könyvből kiderül, hogy George Bush a brit kormányfő és felesége meghívásakor a korai vacsora után azt javasolta, hogy együtt nézzék meg DVD-ről Robert de Niro Apádra ütök című filmjét.

Felesége mellett Tony Blair is hamarosan kiadja emlékiratait, és ezekért összesen több mint ötmillió fontot kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×