eur:
389.51
usd:
362.4
bux:
68657.92
2024. május 8. szerda Mihály

A Vatikán szerint hihetünk egyszerre Istenben és a földönkívüliekben

A brit kormány sokáig egyértelműen tagadta, hogy bármiféle információja lenne földönkívüliek létezéséről, most mégis közzé tette azokat a dokumentumokat, amelyek az elmúlt évtizedek alatt gyűltek össze. A több ezer oldalas akta a világhálón érhető el.

Az elmúlt napokban a Vatikán főcsillagásza is a földönkívüliek lehetséges létezéséről beszélt egyik nyilatkozatában, és azt mondta: hihetünk egyszerre Istenben és a földönkívüliekben. Szavai szerint el lehet fogadni más világok és más életformák létezését, akár olyanokét is, amelyek fejlettebbek a miénknél, ezzel nem kérdőjeleződik meg a teremtésbe vetett hit.

Gabriel Funes szerint lehet egyszerre Istenben hinni és komoly tudományos munkát végezni. Mint mondta, ez nem ellenkezik a keresztény hittel, mivel az ember nem szabhat határokat Isten alkotói szabadságának.

Az ufóhívők azonban ismét csemegézhetnek, a londoni nemzeti archívum ugyanis számos olvasni valót adott nekik.

Hétezer titkos nyomozás

A világhálón közzétett, ufójelenségekkel kapcsolatos akta bejelentéseket, magánemberek beszámolóit tartalmazza, valamint a brit védelmi tárca 1978. és 1987. között készült beszámolóit.

A közzététel egy négyéves program első állomása, amelynek keretében számos dokumentumot tesznek nyilvánossá a brit hatóságok. Az adatokból kiderült az is, hogy az elmúlt évtizedekben csaknem hétezer, ufókkal kapcsolatos ügyben indult titkos nyomozás Nagy-Britanniában.

A brit védelmi minisztérium bevallottan azért döntött az archívum megnyitása mellett, hogy eloszlassa a mendemondákat az ufójelenségről összegyűjtött hivatalos információkkal kapcsolatban, és azokat a tévhiteket, amelyeket többek között éppen az "X-akták" típusú tv-sorozatok táplálnak.

Úgy tűnik, hogy az ufókutatást nem azért folytatták, hogy megállapítsák vagy megcáfolják a földönkívüli életformák létét, hanem azért, mert attól féltek, hogy e titokzatos repülő tárgyak mögött a Szovjetunió és más országok kémakciói rejtőznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×