eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Oroszország csatlakozik az Irán elleni gazdasági szankciókhoz

Vlagyimir Putyin egyik utolsó elnöki döntése értelmében Oroszország csatlakozik az Irán elleni új gazdasági szankciókhoz. A büntetőintézkedésekről szóló határozatot márciusban fogadta el az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Oroszország csatlakozik az Irán elleni új gazdasági szankciókhoz, amelyeket márciusban fogadott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa - jelentette be csütörtökön a moszkvai elnöki hivatal.

A büntetőintézkedések végrehajtásáról szóló elnöki rendeletet hétfőn írta alá Vlagyimir Putyin.

Az ENSZ BT március 3-án hagyta jóvá az Irán elleni szankciók szigorításáról szóló határozatot, miután Teherán nem volt hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást. Az 1803. számú határozat rendelkezik az iráni nukleáris és ballisztikus rakétaprogramban érdekelt természetes és jogi személyek külföldi javainak befagyasztásáról, egyes tisztségviselőkkel szemben utazási tilalmat is előír.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×