eur:
389.32
usd:
361.74
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Németországban tovább emelkedett az AIDS-fertőzöttek száma

A rendszeresen ismétlődő felvilágosító kampányok ellenére Németországban tavaly is tovább emelkedett az AIDS-fertőzöttek száma. A járványok megfékezésére létesült Robert Koch Intézet közlése szerint a szerzett immunhiány betegséget a múlt évben 2752-en kapták meg.

A Robert Koch Intézet most nyilvánosságra hozott adatai szerint az aids-fertőzöttek száma tavaly 4 százalékkal emelkedett. Kiváltképpen a nagyvárosokban terjed továbbra is a gyógyíthatatlan kór.

A szomorú statisztika élén Köln áll, majd Düsseldorf és Berlin következik. Ebből a kimutatás elkészítői arra következtettek, hogy az aids főleg a városban lakó és partnereiket gyakran váltogató személyek körében burjánzik.

A legtöbb fertőzött tavaly is homoszexuális volt - a melegek körében ugyanis 12 százalékkal nött a betegek aránya. Kiderült az is, hogy a kórt 65 százalékban testi kapcsolat útján kapták meg, holott az egészségügyi szervek ismételten reklámozzák az óvszerek használatát.

Erőfeszítésüket a heteroszexuális társadalom körében siker koronázza, legalábbis erre vall a felmérés azon megállapítása, hogy a 16 és 44 év közti lakosok immár 74 százaléka védekezik óvszerrel az aids ellen, ami az ezredforduló óta közel 25 %-os emelkedésnek felel meg.

Nemekre lebontva a jelek szerint a nők egyre eredményesebben védekeznek a szerzett immunhiány betegséggel szemben, ugyanis tavaly csupán 500-an fertözödtek meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×