eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A világ leghosszabb tengeri hídján a "lassúhajtásért" büntetnek

Kínában múlt héten adták át a világ leghosszabb és egyik leglátványosabb tengeri hídját, ahol a hatóságok azért büntetik az autósokat, mert gyönyörködnek a látványban, és túl lassan hajtanak.

A kínai autósok május 1-jén vehették birtokukba a világ leghosszabb tenger fölött átívelő hídját, ami két jelentős iparváros, Sanghaj és Ningpo közötti utat a felére rövidíti le. Már vezetők százait büntették meg azért, mert túl lassan haladtak a 36 kilométeres hídon.

A Hongcsu-öböl felett átívelő szerkezet 4-ről 2 órára csökkenti a két nagyváros közötti menetidőt, és a hatóságok szerint a lassan közlekedők akadályozzák a folyamatos forgalmat. A rendőrség már több mint 300 autóst büntetett meg azért, mert túl lassan haladtak, vagy mert a menekülősávban parkoltak le, és fotózták a csodálatos kilátást.

Egy kínai hírportál tudósítása szerint családok százai indulnak útnak, hogy láthassák a hidat, és ez már jelentős közlekedési gondokhoz, valamint számos balesethez vezetett. Néhány autós direkt szabálytalanul parkol, vagy pózol a rendőrségi kamerák előtt, hogy az így elkészült hatósági fényképeket szuvenírként vigyék haza.

A kivitelezők a 284 milliárd forintnak megfelelő jüanból épült híd közepén egy, a turistáknak kialakított emelvényt állítottak, hogy innen gyönyörködhessenek a tájban, ám ezt csak 2 év múlva nyitják meg a látogatók előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×