eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Orbán: "Magyarországon éppen puccs van"

Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta a Fidesz elnöke a szlovákiai Losoncon, egy konferencián.

"Történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen" - jelentette ki Orbán Viktor.

A politikus közölte: a kormány titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben.

Az ellenzéki politikus szerint "van még teendő az előző rendszerből itt maradt romok, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalítások eltakarításában", nem csak Szlovákiában, de Magyarországon is.

Orbán Viktor szerint a provinciális kormányzatok rendkívül sok gondot okozhatnak a többnemzetiségű államoknak.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: "Ma is hallunk olyan kormányzati magasságból érkező zajokat, amelyekről úgy látjuk, hogy inkább elnehezítik a mindennapi életben az együttműködést. Azért tartom rendkívül értékesnek ezt a mai összejövetelt, mert arról tesz tanúbizonyságot, hogy a kellemetlen kormányzati zajoktól függetlenül van lehetőség arra, hogy helyet követeljen magának a nap alatt, kiszorítsa magának az élethez szükséges teret a mindennapi élet valósága, az együttműködés valósága".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×