eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Búcsút inthet a pénzének, ha lemarad az elvonóról

Elveszíthetik a nekik folyósított juttatást azok a drogfüggők, akik nem tesznek a leszokás érdekében; ez is része a brit kormány tízéves kábítószerellenes stratégiájának.

A munkaképtelenségi segélyért folyamodó kábítószerfüggők elveszthetik járandóságukat, ha nem próbálnak tenni a leszokás érdekében. A drogosok megkapják a lehetőséget, hogy részt vegyenek az elvonóprogramokban, azt azonban nem kell majd bizonyítaniuk, hogy sikerrel zárták azt, vagyis megküzdöttek függőségükkel.

Rosszul járnak azonban, ha nem jelennek meg a rehabilitációs program találkozóin, ekkor ugyanis megvonják tőlük a munkaképtelenségi segély kétheti részét. Ha újabb alkalmat mulasztanak, egy hónapnyi pénzük veszik el, a harmadik hiányzás után pedig hat hónapnyi járandóságuknak mondhatnak búcsút.

Az új szabályozás csak a segélyért újonnan folyamodókat - évente körülbelül 4 ezer embert - érinti majd, azt az 50 ezer drogost, akik eddig is megkapták azt, nem.

A rendelkezés kritikusai szerint számítani kell arra, hogy annak bevezetésével párhuzamosan megnőhet a betörések és más bűncselekmények száma, hiszen a függők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy pénzhez, és így az adagjukhoz jussanak.

Az új szabályozást a belügyminiszter, Jaqcui Smith jelentette be szerdán egy másik rendelkezéssel együtt, amelynek célja a fiatalok védelme. Nagy-Britanniában 250-350 ezer gyermek vagy fiatal él drogos szülőkkel egy fedél alatt, a kormányzat ezért támogatást ajánl a nagyszülőknek annak fejében, ha átveszik unokáik nevelését.

A brit kormány arra is ígéretet tett, hogy több pénzt fordít az iskolai drogellenes programokra és növeli azok hatékonyságát, emellett nyomravezetői díjat kapnak majd azok, akik drogkereskedőket segítenek lefülelni a rendőrségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×