eur:
389.71
usd:
362.08
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bloomberg meghozta döntését

A New York-i polgármester bejelentette, hogy nem indul az amerikai elnökválasztáson.

Michael Bloombergnek mindazonáltal továbbra is az a meggyőződése, hogy pártok felett álló megközelítésre van szükség az ország gondjainak megoldásához, és egy független jelölt képes volna győzni a novemberi elnökválasztáson.

A CNN hírtelevízió alig több mint egy hónapja még azt közölte, hogy a dúsgazdag polgármester márciusig valószínűleg bejelenti indulását.

Michael Bloomberg megengedhetné magának, hogy kizárólag saját forrásból finanszírozza a drága elnökválasztási kampányt, így a fárasztó kalapozás, az adománygyűjtő körutak helyett csak a választók meggyőzésére koncentrálhatna.

A polgármester közölte: bár nem indul az elnökségért, a küzdelem túl fontos ahhoz, hogy csak a partvonalról figyelje az eseményeket. Ezért annak a jelöltnek a Fehér Házba kerülését fogja támogatni, amelyik gyakorlati megoldásokat kínál és felülemelkedik a pártos hagyományokon.

A 65 éves polgármester - aki rendszeresen hangot ad azon véleményének, hogy a kétpárti szembenállás miatt nem működnek a dolgok, nem funkcionál a kormány, nincs együttműködés és közös gondolkodás - hónapokig lebegtette elnökjelöltségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×