eur:
389.65
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sarkozy: "Húzz el innen, te szerencsétlen barom!" - videó

Néhány óra alatt közel 100 ezren töltötték le a Le Parisien című napilap internetes oldaláról azt a 45 másodperces felvételt, amely Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltását örökítette meg egy látogatóval a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon.

Szombaton Nicolas Sarkozy elnökként először tett látogatást a francia gazdák legjelentősebb éves találkozóján, ahova egy hét alatt 600 ezer látogatót várnak a szervezők.

Megnyitó beszéde előtt az államfő szokásához híven óriási kísérettel vonult végig a tömegen. A legjelentősebb videómegosztó portálokra is feltett felvételen jól látható és hallható, hogy az elnök örömmel nyújtja kezét a látogatók felé, amikor egy idősebb úr odaszól neki: "Na ne, ne érj hozzám!".

Nicolas Sarkozy válasza: "Akkor húzz el innen!" Erre a bámészkodó így szól: "Még bepiszkítasz."

A továbbra is mosolygó elnök replikája: "Akkor húzz el, te szerencsétlen barom!".


Az esti tévéhíradók által is lejátszott felvételt az elnöki hivatal nem kívánta kommentálni.

Nem ez volt az első eset, hogy az államfő civilekkel került összetűzésbe. Tavaly novemberben az olajár emelkedése miatt a több állami támogatást követelő bretagne-i halászoknál tett látogatásakor egy 21 éves tengerész a bresti halpiacról lekiabálva sértegette az arra vonuló elnököt.

Amikor az államfő azt kérte a fiatalembertől, hogy menjen le és beszéljék meg a dolgot, az illető azt válaszolta: "Nem éri meg, mert ha lemegyek, lefejellek". Ezek után elindult lefelé, de a biztonsági őrök feltartóztatták.



Julien Guillamet januárban a halászokat képviselő delegáció tagjaként meghívást kapott az Elysée-palotába, ahol nyugodtabb körülmények között rendezhette nézeteltéréseit az államfővel.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×