eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az adócsalókat ostorozta a kancellár

Az adócsalók elleni határozottabb fellépést sürgette a német kancellár. Angela Merkel szokásos hétvégi videóüzenetében azt mondta: az adótörvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól senki nem lehet kivétel.

A héten újabb nagyszabású razziákat tartottak a hatóságok adócsalás gyanúja miatt Németországban. München, Ulm, Stuttgart, Hamburg és Frankfurt után a nyomozás már Berlinre is kiterjedt.

A német szövetségi hírszerzés előzőleg egy liechtensteini informátortól mintegy 5 millió euróért, vagyis 1 milliárd 300 millió forintért vásárolt meg egy listát, amelyen az adócsalással gyanúsítható német állampolgárok neve szerepel.

A bochumi ügyészség feltételezése szerint az érintettek az elmúlt években több milliárd eurót menekítettek át Liechtensteinbe, elkerülve az adófizetést.

Az első gyanúsított Klaus Zumwinkel, a német posta azóta lemondott elnöke volt, de a hatóságok további mintegy ezer hasonló ügyet vizsgálnak.

Közben a német média jelentős része erkölcstelennek és megengedhetetlennek nevezte, hogy a hírszerzés a kormány tudtával egy közönséges bűnözőtől vásárolt adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×