eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az EP jóváhagyta a lisszaboni szerződést

Strasbourgban nagy többséggel jóváhagyta a közösség új reformszerződését az Európai Parlament. A végszavazásnál 525 képviselő voksolt igennel, 115 nemmel a Lissszaboni Szerződésre, 29-en pedig tartózkodtak. A parlament elutasította a népszavazást követelő módosító indítványokat.

A Lisszaboni Szerződés a korábban Franciaország és Hollandia által elutasított alkotmányos tervezetet váltja.

Az intézményi és döntéshozatali rendszert megreformáló szerződés szövegét tavaly októberben fogadták el a közösség Lisszabonban tárgyaló állam- és kormányfői.

A reformszerződés egyebek mellett az uniós elnöki poszt létesítését, az eddiginél nagyobb befolyású külügyi főképviselői pozíció megteremtését és az alapjogok szerződésbe foglalását tartalmazza.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×