eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Milliárdos festménylopás Svájcban

Több mint 16 milliárd forint értékű képeket lopott el egy fegyveres banda Zürichben - közölte a svájci rendőrség. A műalkotások között Cezanne, Degas, Van Gogh és Monet képei is megtalálhatók.

Egy felfegyverzett banda még vasárnap 16,5 milliárd forint értékben lopott el festményeket az egyik zürichi múzeumból - közölte a svájci rendőrség, amely azonban az intézményt nem nevezte meg.

A Cezanne-, Degas-, Van Gogh- és Monet-alkotások becsült értéke 91 millió dollár, azaz mintegy 16,5 milliárd forint.

A bűncselekmény alig két nappal azután történt, hogy Picasso két értékes képést eltulajdonították egy Zürich melletti kisvárosban, Pfaffikonban megrendezett kiállításról.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×