eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem védik meg a nőket, mert tartanak a rasszista vádaktól

Nem mer lépni a rendőrség, de a tanárok és a városvezetők is szemet hunynak a becsületbeli bűncselekmények fölött - attól tartanak, hogy rasszizmussal vádolják meg őket.

A Nagy-Britanniában élő, ázsiai származású férfiak - nem számít, hogy most érkeztek-e a szigetországba, vagy már ott születtek - igyekeznek kordában tartani családjuk nőtagjait, derül ki egy friss jelentésből.

A Társadalmi Kohéziós Központ által készített dokumentumból kiderült: az aktivisták aggódnak, amiért az utóbbi időben egyre több nő jelentkezik náluk a családon belüli erőszak elől menekülve. Mivel azonban a források szűkösek, sok áldozatot egyszerűen nem tudnak befogadni.

A hivatalos adatok szerint évente 12 nő esik áldozatul becsületbeli gyilkosságoknak az Egyesült Királyságban, valószínű azonban, hogy a valós szám ennél sokkal magasabb.

A jelentésből kiderül: a legtöbb ilyen bűncselekményt harmadik-negyedik generációs bevándorlók követik el.

Akadály

A dokumentum készítői arra is találtak bizonyítékot, hogy az ázsiai származású rendőrök és önkormányzati alkalmazottak igyekeznek akadályozni a nőszervezetek működését.

"A kormány még mindig nem veszi komolyan a becsületbeli bűncselekményeket" - mondta James Brandon, a jelentés egyik szerzője, aki szerint, amíg fel nem lépnek ellene, a gyakorlat apáról fiúra öröklődik.

A nőket legtöbbször "helytelen" kapcsolatok kialakítása miatt, vagy azért támadják meg, mert egyetemre akarnak járni, de az is bűnnek számít, ha nyugati zenét hallgatnak.

Tartanak a vádaktól

A jelentés szerint a hatóságok azért nem lépnek fel az ilyen ügyekben, mert "politikailag korrektek" akarnak maradni, és elkerülni azt, hogy megbántsák a muzulmán, a szikh vagy az indiai közösségeket.

A dokumentumból az is kiderül: nem ritka, hogy a fiatal nők egyszerűen eltűnnek az iskolákból. Családjaik azért tiltja meg számukra a tanulást, mert attól tartanak, hogy nem kellenek majd senkinek, ha műveltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×