eur:
392.81
usd:
365.44
bux:
66607.35
2024. április 26. péntek Ervin

Malina Hedvig-ügy: elmarad a közös videózás

A korábbi ígéretek ellenére a szlovák ügyészség mégsem hajlandó kiadni a Malina Hedvig kihallgatásán készült videofelvételt, amely fontos bizonyíték lehet az ügyben.

A szlovák főügyész legutóbb annak ellenére visszautasította a Nyitrán tanuló szlovákiai magyar diáklány, Malina Hedvig 2006. szeptember 9-i kihallgatásán készült rendőrségi videofelvétel kiadását, hogy azt korábban megígérte.

Roman Kvasnica védőügyvéd korábban többször is kérte a nyitrai rendőrségtől a felvételt, de azt a választ kapta, hogy az operatív célokra, kizárólag belső felhasználásra készült.

Amikor néhány hónapja az ügyet átvette a főügyészség, az ügyvéd ígéretet kapott a vizsgálatot felügyelő ügyésztől, hogy amint megkapják a felvételt, együtt nézhetik majd meg.

Legutóbb Roman Kvasnica mégis elutasító választ kapott, azzal az indokkal, hogy a felvételt tartalmazó szalagot, annak rossz minősége miatt, november 21-én szakvizsgálatra küldték a bírósági optikai kutatóintézetbe.

Az ügyvéd szerint azonban ez még így sem jelenthetne gondot, ugyanis a jegyzőkönyvből világosan kitűnik, hogy két felvétel készült Malina Hedvig kihallgatásáról, nem egy, amint azt a rendőrség eddig állította.

Bizonyíthatja a panaszt

A felvétel azért fontos bizonyíték, mert a diáklány többször is panaszt tett a rendőrség bánásmódja miatt, és azt állítja, hogy a nyomozók nem kérték a beleegyezését a felvétel készítéséhez, valamint fenyegetéssel akarták rávenni arra, hogy vallja be: hazudott, és csupán kitalálta a megverését.

A lány ügyvédje nemrégen az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a szlovák hatóságok embertelen és megalázó bánásmódja miatt.

Malina Hedvig anyagi kártérítést nem követel, számára megfelelő elégtétel lesz, ha a strasbourgi bíróság elismeri, hogy megsértették állampolgári és emberi jogait, amikor megtámadásának ügyét nem vizsgálták ki megfelelően.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×