eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jön a focirendőrség?

Speciálisan a sportesemények felügyeletére képzett rendőrségi egységek felállítását tartja szükségesnek az unióban az Európai Bizottság bel- és igazságügyi felelőse valamint az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke.

Franco Frattini uniós biztos elmondta, hogy elképzelése szerint kísérleti jelleggel már a jövő nyári osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság előtt megkezdhetné működését egy-két ilyen csoport, később pedig egy európai sportrendőrséget is felállíthatnának.

Az Európai Bizottság bel- és igazságügyi felelőse hozzátette: már be is terveztek 10 millió eurót erre a célra a jövő évi költségvetésben.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, a javaslat kezdeményezője arról beszélt, hogy olyan rendfenntartó egységekre van szükség, amelyek egyszerre tudnak fellépni az erőszak, a doppinghasználat, a korrupció és az illegális fogadóirodák ellen.

Az elképzelések közé tartozik közös rendőrségi egységek küldése a stadionokba, feketelisták készítése a rendszeres randalírozókról és ezek kitiltása a stadionokból, a szurkolók közös szállítása, valamint a speciális rendőrségi képzés finanszírozása.

Azt is javasolják, hogy a vezető klubok állítsanak fel közös bizottságot a biztonsági témák rendszeres áttekintésére.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×