eur:
389.51
usd:
364.56
bux:
68056.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egy republikánus rakétára ültetné Hillary Clintont

Vádaskodásokkal tarkított heves vita bontakozott ki az illegális bevándorlás kapcsán az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok floridai televíziós vitájában.

Az országos népszerűségi listákat vezető Rudy Giuliani volt New York-i polgármester azzal vádolta Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót, hogy "az orra előtt" alkalmaztak illegális bevándorlókat a hivatalában.

A két legkorábban "előválasztó" államban, Iowában és New Hampshire-ben a legnagyobb támogatottságot élvező Romney azzal vágott vissza, hogy New York az illegális bevándorlók menedékhelye volt Giuliani polgármestersége idején.

A CNN amerikai hírtelevízió és a YouTube hírcserélő portál által az iowai jelölőgyűlések előtt öt héttel szervezett vitában Giuliani és Romney egymást bírálta, amiért a másik nem lépett fel kellő eréllyel az illegális bevándorlók ellen.

Ez a téma kulcskérdés a republikánus szavazók körében, akik a bevándorlási törvények erőteljesebb végrehajtását és a mexikói határ hatékonyabb ellenőrzését sürgetik.

John McCain arizonai szenátor azzal támadta Romney-t, hogy támogatja a terroristagyanús foglyok kihallgatásának kínzásnak minősülő formáit.

Ron Paul texasi képviselő pedig azért kapott a fejére a vietnami veterántól, mert az Irakban állomásozó amerikai csapatok hazahozatalát követeli. Az Irakból nemrégen hazatért McCain azt hangoztatta: az amerikai katonák üzenete az, hogy hadd fejezzék be ottani feladatuk végrehajtását.

A némelyek által titkos ásznak tekintett Mike Huckabee, volt arkansasi kormányzó - aki szintén nagyon népszerű Iowában, amely állam eredménye iránymutató lesz az előválasztási folyamatban - a demokraták favoritját, Hillary Clintont támadta nem kis derültséget keltve.

Kifogásolta, hogy Clinton támogatja azt, hogy űrhajósokat küldjenek a Marsra, és azt mondta, inkább Clintont kellene egy rakétára ültetni.

A vitában a legtöbbször talán az éllovas - a republikánus kemény mag szemében túlságosan liberális szemléletűnek tartott - Giuliani került kereszttűzbe. A teremben levő közönség nagy huhogással nyilvánította ki nemtetszését, amikor egy kérdező azt tudakolta tőle, miért írt elő vizsgát New Yorkban a fegyverviseléshez.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×