eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Súlyos gondok az "egészségügyi zászlóshajó" háza táján

Sorban állnak a mentőautók a brit egészségügyi rendszer büszkesége, a Norfolk és Norwich Egyetemi Kórház előtt. Az intézmény megtelt, ezért az orvosok sorra küldik haza a kevésbé súlyos állapotú betegeket, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezőknek.

A több mint ezerágyas norfolki kórházban már-már vészhelyzet van: életbe léptették azokat az intézkedéseket, amelyeket terrortámadás vagy egy vonatszerencsétlenség esetén alkalmaznának, annyi a beteg.

Az intézmény szóvivője elmondta: annyi beteget küldenek haza, amennyit csak tudnak, és arra kérték az orvosokat meg a nővéreket, hogy vállaljanak túlórákat.

A nő hozzátette: előfordult, hogy tíz mentőautó várt arra, hogy megfelelő számú ágyat tudjanak felszabadítani, így fogadhassák a betegeket.

"A kórház jelenleg tele van, és a sürgősségi osztályaink is elérték teljesítőképességük határát" - jelentette ki a szóvivő, majd hozzáfűzte: arra kérik a lakosságot, hogy, ha csak nem feltétlenül muszáj, ne jelentkezzenek az intézményben.

A kórházat 2001-ben nyitották meg, ez lett az egészségügyben az úgynevezett magánfinanszírozási kezdeményezés zászlóshajója.

A kezdeményezés lényege, hogy az állam bevonja a privát szférát a közfeladatok ellátásába, amelynek keretében vállalkozások építenek egészségügyi intézményeket.

2006-ban a brit állami számvevőszék már figyelmeztetett: gondok lehetnek a Norfolk és Norwich Egyetemi Kórház finanszírozásával.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×