eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Minden idők legnagyobb adatkezelési botránya

Minden idők legnagyobb adatkezelési botránya látszik kibontakozóban Nagy-Britanniában, ahol az adóhivatal munkatársai csaknem 15 millió, állami támogatásban részesülő gyermek adatait hagyták el.

A brit adóhivatal vezetője beadta lemondását, miután kiderült, hogy csaknem 15 millió államilag támogatott gyermek adatait hagyták el a hivatal munkatársai. Valószínűleg ez minden idők legnagyobb adatkezelési botránya.

Az információkat lemezeken őrizték, ezek azonban szállítás közben elvesztek. Az ügyet már vizsgálja a rendőrség. Az adatok között a gyermekek neve, lakcíme, születési dátuma és személyes irataik száma, valamint banki adatok szerepeltek.

Minderre az adóhivatal munkatársainak és az államkincstár tisztviselőinek találkozóján derült fény. A hivatal vezetője fontos szervezési hibának minősítette az esetet, és benyújtotta lemondását.
Mindez nem az első biztonsági probléma a brit adóhivatal történetében. Nemrég egy befektetési cég ügyfeleinek adatait hagyták el, amellyel megnőtt az ellenük való visszaélések kockázata.

A brit kereskedelmi miniszterre, Alistair Darlingra már eddig is nagy nyomás nehezedett, a Northern Rock krízis óta, amikor az angol jegybank kisegítette az átmeneti fizetési gondokkal küzdő jelzáloghitelezőt.

A betétesek ebből azt szűrték le, hogy baj van és pénzüket követelve megrohamozták a fiókokat. A pánik többnapos sorban állást eredményezett, a politikai vezetők pénzügyi garanciákról szóló ígéretei ellenére.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×