eur:
391.1
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Elsüllyedt egy teherhajó a tomboló viharban

Elsüllyedt egy teherszállító hajó a Japán-tengeren tomboló viharban - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A Saint Vincent-i bejegyzésű hajó fát szállított az oroszországi Nahodkából Kínába, fedélzetén 36 orosz állampolgár - hat utas és a harminctagú legénység - tartózkodott.

A tragédia után négy mentőtutajra szálltak, eddig 23 embert mentettek ki.

A mentést nehezítik a 3-4 méteres hullámok és az erős széllökések, amelyek miatt a légi mentés kivitelezhetetlen.

A minisztérium közlése szerint a balesetet az okozta, hogy a vihar következtében elmozdult az uszály rakománya, a hajó megdőlt, majd elsüllyedt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×