eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szigorították a bevándorlási törvényt Franciaországban

A francia nemzetgyűlés heves vitát követően csütörtökre virradóra elfogadta az új bevándorlási törvényjavaslatot, amely a családegyesítés feltételeinek szigorítására kísérleti jelleggel engedélyezi a kérelmezők DNS-vizsgálatát.

A baloldali ellenzék a kormánypárti többséget is megosztó tervezet ellen szavazott, s a kormány több baloldali minisztere - köztük Bernand Kouchner, a külügyi tárca vezetője - is jelezte, hogy nem ért egyet az új intézkedéssel.

Négy év alatt a negyedik bevándorlási törvényről szavaztak a francia képviselők.

Az új korlátozással a francia kormányzat célja: a Franciaországba családegyesítés szándékával letelepedési engedélyt kérők számának visszaszorítása és a munkavállalás céljából legálisan érkező bevándorlók jelenleg alig hét százalékos arányának növelése.

A törvény legvitatottabb passzusa engedélyezi, hogy a családegyesítési indokkal bevándorolni szándékozó külföldi kérelmező DNS-teszttel bizonyítsa vérrokonságát egy francia állampolgárral.

Ezentúl minden 65 év alatti kérelmezőnek még a származási országában francia nyelvi felmérő teszten és a "köztársaság értékeiről" szóló vizsgán is részt kell vennie, valamint legalább a francia minimálbérnek megfelelő anyagi forrással kell rendelkeznie.

Elutasított menekültstátuszi kérelem esetén a fellebbezési kérelem benyújtásának idejét a képviselők egy hónapról két hétre csökkentették.

A nemzetgyűlés által első olvasatban elfogadott törvénytervezetet még a szenátusnak is meg kell vitatnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×