eur:
385.45
usd:
354.98
bux:
68057.24
2024. május 21. kedd Konstantin

Vallomás a pokolból: "Az emberek lángoltak körülöttem" - drámai képekkel

Nyolcvankilenc ember meghalt, 41-en megsérültek, amikor leszállás közben kigyulladt egy utasszállító a thaiföldi Phuket üdülőhely repülőterén. Több sérült állapota válságos.

A One-To-Go thaiföldi légitársaság MD-80-as gépe a rossz időben lesodródott a leszállópálya betonjáról és kigyulladt. A légi jármű a szakadó eső és a széllökések miatt elvétette a leszállópálya betonját, kettétört és kigyulladt.

A gép fedélzetén 130 ember (123 utas és a hétfős személyzet) tartózkodott, az utasok több mint fele külföldi volt. A légitársaság közlése alapján 56 külföldi és 67 thaiföldi utazott a repülőn, a thaiföldi közlekedési minisztérium viszont legkevesebb hetven külföldi utasról tud.

A külföldi túlélők között voltak ausztrálok, britek, osztrákok, irániak, olaszok és svédek is.

Balogh András bangkoki nagykövet elmondta: a követség rendelkezésére álló adatok szerint sem a sérültek, sem halottak között nincs magyar.

A balesetről készült képeket itt megnézheti!

"Csúnyán megégtem"

John O'Donnell, egy ír túlélő így emlékezett vissza a történtekre a kórházi ágyán: "Éppen leszállt a gépünk. Akkor már érezhető volt, hogy baj van, mert mintha leszállt volna, majd a levegőbe emelkedett. Én a gép szárnyán másztam ki...a menekülőajtón. Össze volt törve, így keresztül tudtam magam préselni rajta. Aztán lángra lobbant, én pedig csúnyán megégtem: az arcom, a karjaim, a lábaim."

Egy helyi túlélő, Parinyawich Chusaeng arról mesélt, hogy több ember teste is meggyulladt, miközben ő kimenekült a gépből: "Az emberek lángoltak körülöttem. Néhányan a padlón, mások álló helyzetben - de mindannyian lángoltak".

Theera Haocharoen thaiföldi közlekedési miniszter túl korainak nevezte a találgatást a tragédia okairól. "A hivatalos szervek megtalálták a gép fekete dobozát és elemezésre az Egyesült Államokba küldik" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×