eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Reménykednek az eltűnt milliárdos barátai: "Ha valaki, ő túlélheti"

Tovább keresik a hétfő este eltűnt amerikai milliárdos kalandort, Steve Fossettet Nevadában. A vállalkozó (aki több világrekord birtokosa) egy egymotoros kisgéppel szállt fel, azóta nem tudnak róla. Közeli barátja, Sir Richard Branson szerint ha az esetleges kényszerleszállás közben Steve Fossett nem sérült meg súlyosan, akkor jó esély van arra, hogy előkerül.

Az amerikai milliárdos üzletember, Steve Fossett még hétfő este tűnt el, amikor az Egyesült Államokban lévő Nevadában felszállt egy egymotoros repülőgépre. A 63 éves férfit azóta keresik, azt feltételezve, hogy valahol a sivatagos környéken kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Steve Fossett arról híresült el, hogy többször megpróbálta egyedül, például hőlégballonon, vagy repülőgépen tankolás nélkül körülrepülni a földet. Ezekben a rekorddöntési kísérletekben volt korábban riválisa, később jó barátja Sir Richard Branson.

Csúcsfelszereléssel túlélheti

A Virgin vállalatlánc tulajdonosa egyelőre bizakodó, mivel szerinte Steve Fossettnek van a legjobb felszerelése a világon.

"Ha valaki túlélheti ezt a helyzetet, akkor az Steve. Ha sikerült letennie a gépet és nem sérült meg súlyosan, akkor teljes bizonyossággal állíthatom, hogy még viszontlátjuk" - mondta Sir Richard Branson.

A brit milliárdos véleményét arra alapozta, hogy alighanem Steve Fossett rendelkezik a világon a legjobb felszereléssel az ilyen esetekre.

"Õ egy különleges személyiség, aki 120 világrekordot tart - többet, mint bárki más" - jellemezte barátját Sir Richard Branson.

Nagy erőkkel keresik

Cynthia Ryan őrnagy, a polgári légiközlekedési hatóság szóvivője azt mondta: továbbra is nagy erőkkel keresik a 63 éves Steve Fossettet.

A Szövetségi Légügyi Hatóság szóvivője, Ian Gregor elmondta: az amerikai üzletember eltűnését egy barátja jelentette be: "A Polgári Légiközlekedési Õrjárat emberei keresik a férfit. Problémát jelent ugyanakkor, hogy nem töltötte ki a repülési tervet".

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a gépbe épített jeladó sem működik, így a kutatásban részt vevőknek át kell fésülniük az egész környéket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×