eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kínai hackerek feltörtek brit kormányzati rendszereket

A The Guardian brit napilap értesülése szerint kínai számítógépes kalózok törték fel a brit kormány legfontosabb hálózatait, a parlament és a külügyminisztérium informatikai rendszerét.

Kínai hackerek - közülük egy páran nem kizárt, hogy a hadsereg alkalmazottai - támadták meg brit kormányzati számítógépes hálózatokat, így a parlament és a külügyminisztérium rendszerét.

A The Guardian című brit napilap meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy ez "egy állandósuló probléma", ugyanakkor a védelmi minisztérium hivatalosan nem kívánta kommentálni az ügyet.

Tavaly egy behatolás után egyszer már le kellett állítani a brit parlament teljes informatikai rendszerét. Akkor először magányos elkövetőre gyanakodtak, ám később kiderült, hogy egy szervezett kínai csoportról van szó.

Júniusban hasonló vád merült fel az Egyesült Államok részéről, akkor állítólag a Pentagon katonai számítógépes hálózata ellen intéztek támadást. Amerikai hivatalos körök akkor azt mondták, hogy az volt minden idők legsikeresebb csapása.

Az amerikaiak akkor a "Titán eső" kódnevet adták a növekvő számú kínai támadásnak, melyek elsősorban a védelmi minisztérium ellen irányultak, ám más amerikai kormányzati intézményeket is érintettek.

Európában Németországnak is komoly fejtörést okoznak a kínai hackerek támadásai, olyannyira, hogy legutóbb Angela Merkel is felvetette ezt a problémát pekingi látogatásán.

Alex Neill Kína- és biztonsági szakértő szerint az ilyen típusú támadások legkevesebb négy éve figyelhetők meg Kína részéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×