eur:
388.83
usd:
361.96
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Egy éve gyilkolt a tüskés rája

Egy évvel ezelőtt vesztette életét a televíziós sorozatairól világszerte ismert ausztrál "krokodilvadász".

Steve Irwin egy búvárbalesetben halt meg. A 44 éves fanatikus hüllőbarátot egy tüskés rája sebezte meg a mellkasán, miközben egy dokumentumfilmet készített a Nagy-korallzátonynál.

Az egyéves évforduló alkalmából nagyon sok rajongó emlékezett a természetfilmesre az Irwin család állatkertjénél, illetve az Aranyparton, ahol a "krokodilvadász" meghalt.

Steve Irwinről megemlékezett Peter Beattie, Queensland miniszterelnöke is az állam parlamentjében.

Bemutatják utolsó filmjét

Januárban jelentették be, hogy bemutatják Steve Irwin utolsó filmjét, amelynek forgatása közben a férfi halálos balesetet szenvedett.

Az Óceán leghalálosabb teremtményei (Ocean's Deadliest) című film Steve Irwin utolsó napjait követi: a felvételeken a néhai természetbarát elemében érzi magát, szemtől-szemben találkozik néhány nagy fehér cápával, mérges halakkal és aligátorokkal.

A film narrátora, Philippe Cousteau, a világhírű óceánkutató, Jacques Cousteau unokája, aki a forgatás során végig a krokodilvadász mellett volt.

Folytatódik a tradíció

Négy hónappal azután, hogy meghalt a Krokodilvadász, nyolcéves lánya, Bindi Irwin elindult azon az úton, amelyen édesapja.

Lánya apjához hasonló mutatványokra készül. A Discovery ismeretterjesztő televíziós csatorna gyerekeknek készülő kiadása egy 26 részes sorozatot készít vele, amely a Bindi, a dzsungellány nevet kapta.

A kislány otthonában, Ausztráliában azonban a pszichológusok bírálták a kezdeményezést, szerintük ugyanis a gyermeknek nem szabad ilyen idős korában ilyen feladatra bírni.

Amerikai édesanyja azonban úgy gondolja: a kislánynak nagy kedve van a televíziózáshoz.

Hüllőparkból állatkert

Steve Irwin Queensland kis hüllőparkjából építette ki a ma Ausztrália Állatkert néven ismert létesítményt, amely a kontinens vadvilágának központi bemutatóhelyévé vált.

A természetbarát-televíziós arról vált híressé, hogy puszta kézzel nyúlt az olyan veszélyes állatokhoz is, mint például a krokodil, a mérges kígyók és pókok.

Tevékenységének egyik legvitatottabb pillanata az volt, amikor egy krokodilshow-ban egészen közel vitte egyhónapos kisfiát egy hatalmas hüllőhöz

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×