eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sokkoló videó a 11 éves fiú megölésével gyanúsított bandáról

A brit rendőrség teljes erővel keresi a 11 éves Rhys Jones gyilkosát. Sajtóinformációk szerint akár áttörést is jelenthet az ügyben, hogy az egyik zártláncú utcai kamerán látszik a feltételezhető gyilkos. Közben az interneten megtaláltak egy videót, melyen a gyilkossággal gyanúsított egyik banda fegyverekkel szórakozik és az utcákon garázdálkodik.

"Birtokunkban van egy kép a gyanúsítottról" - jelentette ki egy rendőrségi forrás szombaton, miközben 40 ezer ember és a kisfiú szülei némán gyászoltak az Everton labdarúgóklub stadionjában a gárda bajnoki mérkőzése előtt.

A rendőrök jelenleg azon dolgoznak, hogy használhatóvá tegyék a zártkörű utcai kamera által rögzített képet. Ha sikerült, az hatalmas áttörést jelenthet az egész Nagy-Britanniát megrázó ügyben, melynek során valószínűsíthetően egy liverpooli banda értelmetlenül agyonlőtt egy 11 éves kisfiút a múlt héten.

A rendőrség jelenleg hét tinédzsert hallgat ki az üggyel kapcsolatban, miután szombaton hat fiatalt, köztük két lányt tartóztattak le.

A 11 éves Rhys Jones a kiszivárgott hírek szerint 13 éves gyilkosa szerda éjszaka három lövéssel gyilkolta meg a kisfiút. A gyilkos egy BMX kerékpáron érkezett a Croxteth Parkban található pub parkolójába, ahol a végzetes lövések eldördültek.

A gyilkos két perccel a lövések eldördülése előtt érkezett a helyszínre, tett egy kört a parkolóban, majd a pub oldalán található ösvényre hajtott. Ott megállt és rálőtt egy kék konténerre.

Az egyik golyó áthatolt egy ott parkoló gépjárművön. Az éppen hazafelé tartó Rhys Jonest a másik két lövés közül találta el az egyik.

A rendőrség vasárnap hajnalban letartóztatott hat 15 és 19 év közötti fiatalt (köztük két lányt), akik közül az egyiket kórházba kellett szállítani, mert megsérült, amikor egy ablakon kiugorva akart elmenekülni a rendőrök elől.

A rendőrök közben tovább folytatják a vadászatot a gyilkos után, elsősorban a hírhedt Croxteth Park környékén, ahol - miként a videó is mutatja - egészen elképesztő közállapotok uralkodnak.

A rendőrség mindenesetre védelmet ígér azoknak, akik bármilyen használható információval tudnak szolgálni az esetről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×