eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fegyveres harc, 12 halott az afgán-pakisztáni határon

Tizenkét tálib fegyveres vesztette életét tűzharcban a pakisztáni-afgán határ mentén, miután felkelők megtámadtak egy afganisztáni katonai őrhelyet.

Az Egyesült Államok vezette szövetséges erők közlése szerint az összecsapás azután tört ki, hogy robbantások és tűzpárbajok sorozata 41 ember halálát és további hat sebesülését okozta szombaton Afganisztánban. Egy Kabul közelében végrehajtott öngyilkos merényletben két külföldi is megsérült.

A szövetséges és afgán katonákat a kelet-afganisztáni Paktika tartományban támadták meg tálib lázadók, akik Pakisztán területéről több rakéta- és gránátsorozatot adtak le egy koalíciós megfigyelőposztra szombaton - olvasható a szövetséges erők közleményében.

Miután a pakisztáni hatóságoktól engedélyt kaptak a tűz viszonzására, "a koalíciós tüzérségi ütegek a lázadók hat bemért lőállását rombolták le, hármat-hármat a határ mindkét oldalán" - áll a tizenkét tálib haláláról beszámoló közleményben. A tálib egység életben maradt tagjai ezután visszavonultak.

Pakisztán mind a területéről kiindult támadás hírét, mind a viszonzás pakisztáni hatósági engedélyézéséről szóló közlést tagadta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×