eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A városrész, ahol 38 millió az átlagfizetés

Egy friss felmérés szerint első alkalommal haladja meg a bűvös 100 ezer fontot (mintegy 38 millió forint) az átlagfizetés Nagy-Britannia egyik területi egységén. Eszerint London Kensington és Chelsea kerületében élők érezhetik magukat különösen szerencsésnek.

A Barclays Bank felmérésében a pénzintézetnél vezetett számlák pénzforgalmát alapul véve következtettek a keresetekre szerte az Egyesült Királyságban, a minta körülbelül hétmillió ember jövedelmi adatait tartalmazza.

Nem meglepő, hogy a területi kereseti listát a londoni kerületek dominálják, az első Kensington és Chelsea 101.600 fonttal, a második Westminster 81.425 fonttal, harmadik Hampstead és Highgate 77.500 fonttal.

Ha eltekintünk a fővárostól és vonzáskörzetétől, akkor az északnyugati, a jól kereső labdarúgók körében különösen népszerű Tatton a legtehetősebb, ahol 62.350 font az átlagkereset. Igaz, ez a teljes rangsorban csak a 13. helyre elég.

A Barclays Premier Banking vezérigazgatója elmondta: a magas fizetés ma már nem számít szokatlannak az országban, több mint egymillió brit keres évi 100 ezer fontnál többet.

A szakértő kiemelte, hogy a tehetős külföldiek beáramlása jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a két leggazdagabb londoni kerületben már 100 ezer fontnál magasabb az átlagkereset.

A bevándorlók közül az egyik legismertebb az indiai származású milliárdos, Lakshmi Mittal, aki egyben a leggazdagabb brit, és övé az ország legdrágább kastélya, amely a Kensington Palace Gardensben található. Ez a környék az orosz bevándorlók körében is nagyon népszerű.

Nagy-Britanniát és fővárosát főként előnyös adózási szabályai és liberális tőkepiaca teszi vonzóvá a tehetős külföldi üzletemberek szemében.

A felmérés azonban az ország déli és északi része közötti jövedelmi szakadék szélesedésére is rávilágít, amire augusztusi tanulmányában Tony Blair volt miniszterelnök kedvenc agytrösztje, az Institute of Public Research (IPPR) is felhívta a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×