eur:
389.38
usd:
363.66
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Indiában is hallani lehet a pakisztáni Mennydörgést

Pakisztán sikeres kísérletet hajtott végre új, légi indítású robotrepülőgépével - jelentette be a dél-ázsiai ország hadserege.

A közlemény szerint a Hatf-8 (máskép Raad, azaz Mennydörgés) elnevezésű szárnyas rakéta hatótávolsága 350 kilométer, és mindenféle töltet, köztük nukleáris robbanófej hordozására is képes.

A repülőgépről indítható Hatf-8 formatervezése és anyaga miatt nehezen felfedezhető a radarok számára.

Pakisztán egy hónappal korábban tesztelte a 700 kilométeres hatótávolságú, atomtöltet hordozására szintén alkalmas Babur Hatf VII szárnyas rakétát, amelynek az első próbaindítása még 2005-ben volt.

Pervez Musarraf elnök és Saukat Aziz miniszterelnök gratulált az új fegyver kifejlesztésében részt vett tudósoknak és mérnököknek.

Pakisztán és India, a két rivális ázsiai atomhatalom rendszeresen hajt végre rakétakísérleteket annak ellenére, hogy 2004-ben tárgyalássorozatot kezdtek egymással a feszültség enyhítésének, a kölcsönös bizalom erősítésének, a kapcsolatok normalizálásának a céljával.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×