eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Tragikus halálesetek az eltűnt bányászok után kutató csapatban

Az egyesült államokbeli Utah államban mentés közben meghalt az eltűnt bányászok után kutató csapat két tagja, nyolc társa pedig megsérült.

A mentők a hegybe vízszintesen és függőlegesen fúrt vájatok segítségével próbálnak a Huntington közelében múlt hétfőn beomlott szénbányában rekedt emberek nyomára bukkanni. Egy ilyen akna kiásása közben omlott rájuk kő- és széntörmelék.

A 11 nappal ezelőtti baleset óta semmilyen életjelet nem adott magáról a 450 méter mélyen eltűnt hat bányász. A bánya vezetői azonban abban reménykednek, hogy a munkások egy olyan tárnába menekültek, ahol elegendő volt az oxigén.

A szerencsétlenség okait még mindig csak találgatják. A bánya egyik tulajdonosa szerint földrengés történt - az amerikai szeizmológusok viszont nem észleltek ilyent a baleset idején. A tapasztalt földmozgást szerintük éppen a bánya beomlása okozta.

A mentőalakulatok több lyukat fúrtak a földbe, amelyen keresztül kamerát engedtek le. Eddig azonban csak a bányászok felszerelését fedezték fel - az emberek nyomát nem.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×