eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Öngyilkos merénylő tíz személyt ölt meg Dél-Afganisztánban

Nyolc rendőr, valamint egy NATO-katona és egy fiú halt meg egy öngyilkos merénylet következtében csütörtökön Afganisztán déli részén.

Kabuli rendőrségi közlés szerint a támadás a pakisztáni határ közelében fekvő Szpin-Baldak város mellett történt. A rendőregyenruhába öltözött merénylő abban a helyiségben robbantotta fel magát, ahol a rendőrök éppen díszebéden vettek részt a település új vezetőjének tiszteletére. Az áldozatok között van egy vezető beosztású rendőrtiszt és 12 éves fia is.

Az idén már több száz rendőr vesztette életét merényletetekben Afganisztánban, az ázsiai országban állomásozó NATO-vezetésű nemzetközi biztonsági erő (ISAF) pedig 106 katonáját vesztette el eddig ebben az esztendőben. Tavaly az észak-atlanti szövetség afganisztáni kontingensének a vesztesége 191 katona volt.

A kabuli belügyminisztérium bejelentette azt is, hogy egyheti fogság után visszanyerte szabadságát egy német állampolgárságú férfi, akit a nyugati Farah tartományban raboltak el ismeretlen fegyveresek. A volt túsz, akinek személyazonosságát nem közölték, a rendőrség segítségével szabadult ki fogságából, és nem esett bántódása - hangoztatta a tárca szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×