eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bush és Putyin "baráti hangvételű" beszélgetést folytatott

A két ország viszonyában felgyülemlett feszültség oldását célzó "baráti hangvételű" megbeszélést folytatott George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök ez utóbbi nem hivatalos egyesült államokbeli látogatásán - közölték Putyin környezetéből.

Putyin helyi idő szerint vasárnap érkezett a Bush-család nyári rezidenciájára, a Maine állambeli Kennebunkportba. A két elnök kötetlen jellegű, napirend nélküli találkozóján minden bizonnyal az amerikai rakétapajzs európai kiterjesztésének kérdése, valamint Koszovó függetlenségének ügye szerepel a tárgyalások középpontjában.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, hogy a két államfő - közös vacsorájuk során - nagyon tartalmas és baráti hangvételű beszélgetést folytatott "az életről" és a két ország viszonyának történetéről. Egyetértettek abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok nem válhatnak a két országban sorra kerülő elnökválasztási kampány túszává. (Bush és Putyin egyaránt elnöki mandátuma utolsó szakaszához közeledik.)

Szergej Prihogyko orosz elnöki tanácsadó megjegyezte, hogy a feszült viszony oldását célzó "alapozó" beszélgetést követően hétfőn térnek rá a konkrét vitás kérdésekre.

Lavrov hozzáfűzte, hogy a két elnök találkozójára felkészülés során több megállapodást is előkészítettek, de ezekről Bushnak és Putyinnak kell majd döntenie.

A látogatáson, amely a vasárnapi megbeszélés és vacsora után, hétfőn közös reggelivel, majd informális megbeszéléssel folytatódik és ebéddel ér véget, megfigyelők szerint nem várható áttörés, "nagy bejelentés".

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×