eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatalmas sorok a brit repülőtereken

Hatalmas sorok alakultak ki vasárnap a nagyobb brit repülőtereken, az előző napok merényletkísérletei után elrendelt biztonsági szigorítások miatt.

Vasárnap délután a londoni Heathrow-n a terminálok előtt is több száz méteres sorok kígyóztak, mert az utasokat már a bejáratoknál is biztonsági ellenőrzésnek vetették alá.

Hasonló torlódásokat jelentettek a vasárnap részben megnyitott glasgow-i repülőtérről is.

A BAA, a legnagyobb brit repülőtér-üzemeltető cég - amely a Heathrow-t és a glasgow-i légikikötőt is működteti - vasárnap azt kérte, hogy az utasokat családtagjaik és barátaik ne kísérjék ki a repülőterekre, illetve ne menjenek ki eléjük.

A BAA arra is figyelmeztette az utazókat, hogy a légikikötők utas-csarnokainak megközelíthetősége gépjárművekkel "rendkívül korlátozott", és súlyos késésekkel számolhatnak, akik autóval mennek ki a repülőterekre.

Az elrendelt szigorítások értelmében járművel gyakorlatilag annyi időre sem lehet odaállni a terminálok épületei elé, ameddig az utazók az autóból kiszállnak.

A londoni belváros, illetve a glasgow-i repülőtér elleni hétvégi robbantásos merényletkísérletek után a brit kormány a legmagasabb fokozatra, "kritikusra" emelte a terrorfenyegetettség hivatalosan megállapított szintjét. Ez széles körű ellenőrzési és közlekedéskorlátozó jogokkal ruházza fel a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×