eur:
389.15
usd:
361.32
bux:
68450.8
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Katonai együttműködésről is tárgyalt az orosz és a venezuelai elnök

Oroszországban gazdasági, valamint katonai-technikai együttműködésről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök a venezuelai államfővel.

Hugo Chávez Moszkvában élesen bírálta az amerikai imperializmust, és üdvözölte, hogy Oroszország ismét egyre nagyobb szerepet játszik a nemzetközi politikában.

A dél-amerikai ország, amely az utóbbi másfél évben csaknem 3 milliárd dollár értékben vásárolt fegyvereket Oroszországtól, 2012-ig több mint 30 milliárd dollárt akar fegyverek és katonai technológiák beszerzésére fordítani.

Meg nem erősített hírek szerint Venezuela tengeralattjárókat és légvédelmi rendszereket is akar vásárolni.

Az orosz sajtó szerint egyébként meglehetősen rossz időpontban látogatott Moszkvába a Washingtonnal többször ellentétbe kerülő venezuelai elnök látogatására, hiszen küszöbön áll Vlagyimir Putyin amerikai látogatása.

Orosz elemzők szerint ez lehetett az oka annak is, hogy az orosz parlament alsóháza végül nem adott alkalmat Hugo Chaveznek arra, hogy felszólaljon a dumában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×