eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Változást ígér az új brit miniszterelnök - képgaléria

"Elfogadtam a királynő felkérését a miniszterelnöki posztra" - jelentette be a Downing Street 10. alatt található brit kormányfői rezidencia ajtaja előtt Gordon Brown. Az új miniszterelnök változásokat ígér az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén.

"Ez egy új kormány, új prioritásokkal" - jelentette be Gordon Brown a londoni kormányfői rezidencia előtt megtartott rövid beszédében. A Blair-kormány volt pénzügyminisztere közölte, hogy a délután folyamán elfogadta a királynő felkérését a kormányalakításra.

"Ma ellátogattam a régi iskolámba, mert nem állnék ma itt, ha nem kaptam volna meg az esélyt a helyi iskolámtól" - fogalmazott Gordon Brown, aki hozzátette: az a küldetése, hogy mindenki e lehető legnagyobb lehetőségeket kapja.

"Nagy-Britannia lehet a század sikertörténete" - fogalmazott az új miniszterelnök, aki hangsúlyozta: érzi a változás iránti igényt az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén.

"El kell vetni a régi politikát, a szűk pártpolitikai érdekeken pedig túl kell lépni. Nincs ma Nagy-Britanniának olyan gyengesége, amit a britek ne tudnának legyőzni" - jelentette ki, hozzátéve: "Minden tőlem telhetőt megteszek ennek érdekében".

Tíz év után búcsúzott Tony Blair

Szerdán tíz év kormányzás után benyújtotta lemondását II. Erzsébet királynőnek Tony Blair. A brit miniszterelnök a Downing Street 10. alatti kormányfő hivatalból hajtott a Buckingham-palotába.

Tony Blair a brit alsóházban a kérdések és válaszok félórájában elismerte, hogy "sosem kívánt úgy tenni, mintha nagy képviselő lenne", ugyanakkor "tisztelettel adózik" a képviselők nemes munkája iránt. "Mindenkinek, barátnak és ellenfélnek, jó egészséget kívánok, és ez a vége" - búcsúzott a miniszterelnök.

Miután benyújtotta lemondását a királynőnek, Tony Blair és családja a volt kormányfő választókerületébe, az északkelet-angliai Sedgefieldbe indult.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×