eur:
394.56
usd:
356.12
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Szakítás a szocialista vezérkarban

Otthagyta négy gyermeke apját - aki egyben pártjának vezetője - Segolene Royal. A francia szocialisták volt elnökjelöltje bevallotta: a hosszú választási kampányt megsínylette a kapcsolatuk, mert míg ő az országot járta, Francois Hollande félrelépett.

"Mint minden párnak, nekünk is voltak nehézségeink. Az elnök-, majd a parlamenti választási kampány miatt nem tudtunk foglalkozni ezekkel. Most azt javasoltam Francois-nak, hogy költözzünk külön, és ő beleegyezett" - vallotta be az 53 éves politikus a France Inter rádiónak nyilatkozva.

Fél órán belül egy másik rádió műsorában az 52 éves Hollande is nyilatkozott.

Mindig igyekeztem elválasztani a politikát a magánéletemtől, amelyet meg akarok védeni - mondta.

Sem Royal, sem a francia sajtó nem nevezte meg a hölgyet, aki miatt véget ért a két politikus 28 éve tartó élettársi kapcsolata.

A magánéletet védő törvények és a francia sajtóhagyományok sem teszik lehetővé, hogy a politikusok magánügyei után kutakodjanak.

A szokások azonban változóban vannak; ezt bizonyítja, hogy az egyik legnagyobb példányszámú napilap, a Le Parisien Aujurdhui címlapon számolt be a szakításról, míg a parlamenti választás végeredménye a belső oldalakra szorult.

Royal még vasárnap éjszaka, a parlamenti választás második fordulójának lezárásakor említette meg, hogy az illető a Paris Match című hetilap politikai újságírója.

Az elnökválasztási kampány kezdetekor kezdtek el terjedni a pletykák a pár esetleges szakításakor, de márciusban, az elnökválasztás előtt egy hónappal Royal cáfolta a válás hírét.

A szocialista párt egyik vezetője "a szocialisták Bermuda háromszögének" nevezte Royal és Hollande kapcsolatát.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×