eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Vilmos herceg utolsó ajándéka Diana hercegnőtől

Valóságos vagyon üti csütörtökön, 25. születésnapján Vilmos herceg markát: megkapja azt a 6,5 millió fontot (2,4 milliárd forintot), amelyet édesanyja, a tíz éve elhunyt Diana hercegnő hagyott rá.

Vilmos az édesapja után a második a trónörökösök sorában. Becslések szerint mihelyt betölti a 25. évét, évi 250-300 ezer fonthoz juthat hozzá az örökségből. Valószínű azonban, hogy - legalábbis egyelőre - nem nyúl majd a pénzhez.

Eleget keres ugyanis a hadseregben, ahol hadnagyként évi 21880 font (8 millió forint) zsoldot kap. Ráadásul kap "zsebpénzt" az apjától, és számíthat arra a nagyjából kétmillió fontra is, amelyet nagymamája, a királynő anyja hagyott rá.

Diana hercegnő 13 millió fontos vagyont hagyott hátra: kötvényeket, részvényeket, ékszereket, készpénzt, ruhákat és személyes tárgyakat. Mindez abból a 17 millió fontból maradt, amit a váláskor ítélt meg számára a bíróság.

Az örökség egyenlően oszlik meg két fia, Vilmos és Harry között.

Az örökséget a két herceg gyámjai - köztük Diana nővére - ügyesen fektették be, így annak értéke tíz év alatt 8-10 millió fonttal nőtt.

Bár Diana eredeti, 1993-as végrendelete szerint a fiúk 25 éves korukban jutnak hozzá a tőkéhez, a hercegnő halála után a legfelső bíróság kiegészítette a döntést. A hercegek védelme érdekében úgy döntöttek, hogy a teljes tőkéhez a fiuk csak 30 éves korukban juthatnak hozzá.

A tőkejövedelmet azonban megkapják, mihelyt betöltik a 25. életévüket.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×