eur:
396.46
usd:
360.15
bux:
71984.74
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Jutalom a legjobb adófizetőknek

Pekingben díszoklevéllel jutalmazták meg a legjobb adófizetőket. Tízen kaptak oklevelet a 387 adózó közül, akik valamennyien egymillió jüannál (24,3 millió forintnál) több közterhet fizetnek. A hatóságok célja a gesztussal az volt, hogy bátorítsák a tisztességes adózást.

A tíz díszoklevéllel kitüntetett között van filmszínész, építési vállalkozó és művész. Díjazták a lista első helyén álló adófizetőt is: ő fizette a legtöbbet, 27 millió jüant (656,3 millió forintot).

A 387 legnagyobb adózó egyébként összesen 950 millió jüan (23 milliárd forint) adót fizetett be.

"Az adófizetés nem csupán hozzájárulás az ország költségvetéséhez, hanem - és elsősorban - a tisztesség, a morál és a fejlett szociális etika kifejezése" - nyilatkozta az egyik díjazott, Pan Si-ji építési vállalkozó.

Kínában komoly gondot okoz az adófizetés elkerülése, több hatalmas botrány kerekedett már abból, amikor kiderült, hogy valamelyik híresség megpróbált adót csalni.

Az adóhatóság statisztikái szerint tavaly 3,76 trillió jüan adót fizettek be, 21,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. (Egy jüan 24,3 forint.)

Címlapról ajánljuk
Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Hétfőn jelentette be a Mol, hogy sikerült megállapodnia az Oroszországból Ukrajnán át érkező kőolaj folyamatos tranzitszállításáról. Az InfoRádió Hortay Olivért, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetőjét kérdezte a részletekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×