eur:
389.7
usd:
364.59
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kötekedő és magyarellenes volt a magyar lány feljelentője?

Pozsonyi lapértesülések szerint búcsúlevelet is hagyott Malina Hedvig szlovákiai magyar diáklány feljelentője, aki május 4-én öngyilkos lett. Azt egyelőre nem tudni, mi volt a levélben.

Juraj Kubla tavaly novemberben tett feljelentést a rendőrségen, és a hatóságok ez alapján indítottak eljárást a diáklány ellen hamis vallomástétel miatt.

Mint a pozsonyi Új Szó leszögezi, a Malina Hedviget feljelentő férfi kilétéről a hivatalos forrásokból eddig annyit lehetett tudni, hogy pozsonyi lakos, a beadványáról pedig azt, hogy profi munka, szakavatott, a büntetőjogban jártas ember írta, és rendkívül pontosan fogalmazott. Most viszont kiderült, hogy a férfi a vágsellyei Duslo vegyipari üzemben dolgozott.

A SME című napilap úgy tudja, hogy felettesei szerint konfliktuskereső, kiegyensúlyozatlan személy volt, és nem titkolta magyarellenességét sem.

A rendőrség szerint minden kétséget kizáróan öngyilkosság történt, és nem látnak összefüggést a Malina Hedvig ellen tett feljelentéssel. A férfinak állítólag családi problémái voltak játékszenvedélye és alkoholizmusa miatt, más források szerint jelentős anyagi gondokkal is küszködött.

Az Új Szó furcsának tartja, hogy a május negyedikei öngyilkosság akkor nem szerepelt a sajtónak kiadott szokásos rendőrségi naplóban, holott az ilyen eseteket általában közzéteszik.

Rendőrségi tájékoztatás szerint Juraj Kubla a dél-szlovákiai, részben magyarok lakta Vágsellye Vágvecse nevű részében, háza pincéjében akasztotta fel magát, a felesége találta meg, akivel már régóta nem élt együtt.

Folytatják az eljárást

Annak ellenére, hogy a feljelentő már nem él, Martin Korch rendőrségi szóvivő nem lát okot az eljárás leállítására.

Malina Hedvig ellen hamis tanúzás és hamis eskütétel miatt folyik vizsgálat. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár ötéves szabadságvesztésre is ítélhetik.

A diáklány továbbra is kitart eredeti állítása mellett, miszerint tavaly augusztusban Nyitrán két bőrfejű azért verte meg őt, mert magyarul telefonált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×