eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Titkos telefonszámok kerültek ki az internetre

A hétvégén az interneten bárki szabadon hozzáférhetett a szlovák kormány tagjainak és a titkosszolgálat titkosított telefonszámaihoz. A számok véletlenül kerültek a világhálóra, a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A SME című napilap címoldalán számol be a kínos ügyről. Mint kiderült, több kormánytag elérhetősége és a 718 titkosszolgálati telefonszám - más titkosított telefonszámokkal együtt - a múlt hétvégén vált nyilvánossá.

A két mobilszolgáltató és a T-Com ügyfeleinek titkosított telefonszámaihoz szombaton és vasárnap bárki szabadon hozzáférhetett.

Az ügyre a lap egyik olvasója hívta fel a figyelmet, aki véletlenül bukkant rá a világhálón az adatokra.

A SME munkatársai a titkos adatbázisból véletlenszerűen válogatva több számot felhívtak, és azt kérdezték a hívott féltől: vajon a titkosszolgálat emberével beszélnek-e?

Az egyikük kitérő választ adott, mások tagadták, de egy ember beismerte, hogy a hívó fél jó számot tárcsázott.

A felhívottak között volt Robert Kalinák belügyminiszter is, akinek a neve alatt a barátnője jelentkezett, mert jelenleg ő használja a miniszter régi telefonszámát.

A SME szerint valószínű, hogy a titkosított számok a múlt héten, a vezetékes és a mobilszámok új, közös keresőjének közzétételekor kerültek fel a világhálóra.

Az internetkereső gazdája, a Slovak Telekom távközlési vállalat máris vizsgálatot indított az ügyben.

A Szlovák Távközlési Hivatal szóvivője súlyos törvénysértésnek minősítette az esetet, és várható, hogy a rendőrség is eljárást indít, hogy megállapítsa: kit terhel felelősség a távközlési titoktartás megsértéséért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×