eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Erőszakos választási kampány után feszült voksolás a Fülöp-szigeteken

Fokozott rendőri készültség mellett tartják a törvényhozási és helyhatósági választásokat a Fülöp-szigeteken.

A Fülöp-szigeteken a mintegy 45 millió választópolgár a 24 szenátor felét, a képviselőház 275 tagját, 81 tartományi kormányzót és 118 város polgármesterét választja meg.

A voksolást durva választási kampány előzte meg, amely nem volt mentes erőszakos cselekményektől sem: számítások szerint az elmúlt három hónapban 113-an vesztették életüket a zavargásokban.

A mostani voksolás próbakő lesz Gloria Arroyo elnöknő számára, akinek népszerűsége 2004 óta folyamatosan csökken. Hivatali ideje alatt kétszer is megpróbálták erőszakos úton eltávolítani a hatalomból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×