eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Dávid padlóra küldheti Góliátot

Lengyelország után Észtország is fontolgatja, hogy vétót emel az Európai Unió és Oroszország új partnerségi megállapodása ellen.

Az észt külügyminiszter egy orosz politikai magazinnak nem zárta ki a lehetőségét a Moszkva elleni fellépésnek.

"Majd meglátjuk. Az ember soha ne mondjon nemet" - fogalmazott Urmas Paet, aki négy nappal az EU-orosz csúcstalálkozó előtt azzal vádolta Moszkvát, hogy nem hivatalos formában szankciókkal sújtja Észtországot.

Az utóbbiak között említette a Szentpétervár és Tallinn közötti vonatközlekedés leállítását.

Az ilyen húzás "rendkívül különös" - jelentette ki Paet, hozzátéve, hogy hazája álláspontja szerint "ezt bízvást lehet szankciónak minősíteni".

Az orosz vasúttársaság a gyér utasszámmal indokolta a vonatok leállítását, amelyre néhány nappal a Tallinn központjában álló szovjet világháborús emlékmű áthelyezése után került sor.

Paet felszólította az orosz felet, hogy szüntesse be az észt kormány internetes honlapjai ellen irányuló elektronikus támadásokat.

Közölte: észt szakemberek kiderítették, hogy a támadások az orosz elnöki hivatalból indultak.

Lengyelország hónapok óta akadályozza az EU-orosz partnerségi egyezmény elfogadását, arra hivatkozva, hogy Moszkva megtiltotta lengyel hús és húskészítmények bevitelét Oroszországba.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×