eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Anyasági támogatás és óvoda a jövő James Bondjainak

Az MI6 szerint haladni kell a korral, James Bond ideje lejárt. Anyasági támogatással, óvodával, rövidített munkaidővel csábítják a női ügynököket - az ellenfél elcsábításáról pedig immár szó sem lehet.

Míg a képzeletbeli 007-es - akit legutóbb Daniel Craig alakított - egyik legfőbb fegyvereként használta az egzotikus szépségű ellenséges ügynökök elcsábítását a fontos információk megszerzésére, ezt a módszert aligha lehetne elvárni azoktól, akiket otthon férj és gyerek vár haza esténként.

Az MI6 - amely magát újabban "családi szervezetként" szereti bemutatni - kénytelen volt megígérni, hogy nem használja "mézesmadzagnak" a női ügynököket. "A szervezet nem használja ezt a módszert, sem hasonlókat" - olvasható az MI6 internetes ügynöktoborzójában.

Extra kedvezmények

Az MI6 és a belső elhárítás, az MI5 is próbál minél több nőt toborozni. Az egyedülállóknak garantálják, hogy nem veszítik el az állásukat, ha családot alapítanak, a családosoknak pedig extra kedvezményt ígérnek.

Egy éves munkaviszony után a nők hat hónapra gyed-re mehetnek, s ezalatt a teljes fizetésüket megkapják. Ha pedig a munkájuk tartósan külföldre szólítja őket, akkor "kevés kivétellel" a családjuk is velük mehet.

Bár az MI5-nek két nő vezetője is van, az ügynöknek jelentkezők mindössze 38 százaléka tartozik a gyengébb nemhez - ezt az arányt pedig mindenképpen növelni akarják.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×