eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Irán ismételten kizárta, hogy befagyassza atomprogramját

Irán sem a nagyhatalmakkal folytatandó tárgyalások előfeltételeként, sem e megbeszélések eredményeként nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást - közölte vasárnap a teheráni külügyminisztérium szóvivője. Mohammed Ali Hoszeini elfogadhatatlannak mondott "minden olyan elképzelést, amely a felfüggesztésen alapul, akár előfeltételként, akár a tárgyalások eredményeként, akár a tárgyalások alatt".

Az iráni kijelentés három nappal azután hangzott el, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagállama és Németország magas beosztású tisztségviselői Berlinben tanácskoztak arról, milyen választ adjanak Iránnak, amely a világszervezet határozatait semmibe véve folytatja az urándúsítást.

A berlini egyeztetést megelőző napon Nicholas Burns amerikai külügyi államtitkár azt mondta, ha Teherán június 6-8-ig, a G8-ak csúcstalálkozójáig nem lép, akkor majd szó lehet a korábbi ENSZ BT-határozatokban az urándúsítás fölfüggesztésének megtagadása miatt az iszlám köztársaság ellen bevezetett megszorító intézkedések fokozásáról.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×